Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

Pelastakaa edes suomalaiset!

  • Pelastakaa edes suomalaiset!

Turvapaikkakeskustelu, kansalaisten turvattomuus, poliisien vähentyneet resurssit, uudenvuodenöiden systemaattiset häiriköinnit ympäri läntistä Eurooppaa... kaikki nämä kietoutuvat erittäin sekavaan keskusteluun.

Vaikuttaa siltä, että todellisuutta naisten ahdistelujen ja ryöstöjen suhteen suodatetaan tietoisuuteen varsin voimakkaan poliittisen korrektiuden seulan läpi niin Suomessa, Saksassa kuin muuallakin. 

Ei saisi sanoa, että turvapaikanhakijoita epäillään ryöstöistä ja naisten ahdisteluista. Poliittisesti korrektimpaa olisi sanoa, että heillä olisi keskenään riitaa omien shiia- ja sunna-uskontulkintojen suhteen. Jälkimmäisenkaltaista kärhämöintiäkin heidän keskuudessaan varmaan on, mutta ihmettelen tuota sensuuria sen suhteen, mitä maailmalla ja Suomessakin tapahtuu. Nyt näyttäisi, että viime päivinä on ihan pakko katsella totuutta silmiin.

Päivän uutisista kuulimme, miten VR:n lipunmyynnit katoavat useista Suomen kaupungeista. Palvelut heikkenevät. Monista pienistä kunnista poliisipalvelut ovat kadonneet jo vuosia sitten. Jos poliisia tarvitaan, avun saanti saattaa kestää tunteja. Apu tulee kymmenien kilometrien päästä. Nyt näiden paikkakuntien ihmisille yritetään sanoa, ettette te tarvitse mitään katupartioita. Keskustelu katupartioistakin on sekavaa ja myös tarkoitushakuisen johdattelevaa mustamaalavassa mielessä tai imartelevaa - riippuen vähän puhujan poliittisista taustoista.

Tosiasiahan on, että joillakin paikkakunnilla - kuten Porissa - katupartiotoimintaa on harjoitettu jo useita vuosia ja tällä toiminnalla on vakiintunut paikkansa siellä. Ex-poliisylijohtaja Paatero kannatti aiemmin IL 7.1.2016 ja sittemmin tänään päivän Yle uutistoimituksen haastatteluissa viranomaisten valvoman katupartiotoiminnan sallimista, mikä voisi hyvinkin vastata kansalaisten kokemaan turvallisuusvajeeseen.

Mutta palatakseni turvapaikanhakijoihin, viranomaisten olisi saatava nopeaan tahtiin turvapaikkapäätöksiä aikaiseksi, ettei lievimmänkin tulkinnan mukaan "ikävystymisestä" johtuneet ryöstöt ja ahdistelut lisääntyisi ja eskaloituisi. Ne turvapaikanhakijat, jotka vakaasti haluavat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan maan tapoja myöten, jatkakoon rauhassa yhteiskuntaamme tutustumista. Ex-ministeri Päivi Räsänen toi esille tärkeän periaatteen tuotavaksi julki turvapaikanhakijoille:  heillä on oikeus vaihtaa uskontoaan.  Heitä koskevat samat uskonnonvapauden periaatteet kuin muitakin kansalaisia.

Monet nyt maahamme tulleista turvapaikanhakijoista ymmärtävät paremmin "uskonnon kieltä" integroituessaan maahamme. Länsimaissa kristinuskon vaikutuksesta puhutaan "rakastavasta Jumalasta" ja "siitä, ettei rakkaus tee lähimmäiselle pahaa". Ranskan vallankumouksen opit "vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta" lienee liian "kovaa  kamaa" turvapaikanhakijoille - ainakin ensi alkuun.

Sillä välin meidän kantasuomalaisten pitää oppia katsomaan tosiasioita silmiin eikä liiaksi väritellä niitä poliittisista poteroistamme - nuoret leijonat eivät häkeltyneet takaiskusta seitsemää sekuntia ennen täyttä aikaa. 

Pelataan siis omaa - reilua - peliä - maassa maan tavalla.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Pitäisiköhän Suomeen muodostaa laillinen vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö ja kansalliskaarti hoitelemaan katupartioita alueilla minne poliisin silmä tai käsi ylety. Nimeksi vaikka Suojeluskunta.

Toimituksen poiminnat