Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

Kieltolaki- ja Brexit-referendum

  • Kieltolaki- ja Brexit-referendum

 

Brexit-kansanäänestyksen pölyt alkavat pikku hiljaa laskeutua. Viime puheenvuoroissa kansanäänestystä on pidetty kelvottomana tapana ratkoa kansakuntien ongelmia. Se, että Brexit horjutti markkinavoimia, on herättänyt poliitikkoja - viimeksi uuden valtionvarainministerimme Petteri Orpon - kieltämään vaatimukset Fixit-äänestyksen järjestämisestä Suomessa.

Entäpä jos sotkemme hieman Kieltolain (v. 1919-1932 Suomessa) ajan logikkaa tähän nykyiseen keskusteluun?

Monet Suomessa tuntuivat "kärsivän kuivin suin" tuolloista aikaa - kotipoltto ja salakuljetus rehotti. Tyytymättömyys oli suurta ja kieltolaki ei vastannut suomalaisten oikeustajua.

Yhä kiivaammin integroituvaa (lue: "enemmän EU:ta") EU:ta kärsitään eikä ymmärretä Suomessa nykyisenä aikana: korruptoitununeelta vaikuttava Bryssel (, joka Euroopan "pääkaupunkina" ei kykene estämään edes sinne tehtäviä terrori-iskuja), "kurkkudirektiivit", maatalouden sateliittivalvonta, Kreikan tukeminen, päätösvallan karkaaminen, ...

Ja nyt meille sanotaan, että kansanäänestyspuheet ovat vastuuttomia, mikä saattaa vaihtaa orastavan talouden kasvun synkkenevän taantuman suuntaan. EU:n yhtenäisyyttä tukevia poliitikkoja kutsutaan kilvan maamme televisioon antamaan lausuntoja Unionin säilyttämisen puolesta. Raha tuntuu siis ratkaisevan niin monessa asiassa eivätkä ihmiset: plutokratia ennen demokratiaa.

Mutta lopulta Kieltolaki kumottiin - kansanäänestyksellä - ja olot rauhoittuivat Suomessa.

Kysymys kuuluu kasvaako paine Fixit-referendumiin suuremmaksi kuin NATO-vastaavaan? Edellistä ajetaan esiin ruohonjuuritasolta - jälkimmäistä ihan presidentillisellä kannustuksella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Brexit-kansanäänestyksen pölyt alkavat pikku hiljaa laskeutua" - niinkö?

Milloin eroa virallisesti haetaan? Milloin se myönnetään? Astuuko ero voimaan kerrasta vai siirtymäkauden jälkeen? Mitkä ovat eron ehdot ja yksityiskohdat? Onko Skotlanninkin erottava, vaikka sillä on oma parlamentti, ja skotit halusivat pysyä unionissa?

Kun noihin kysymyksiin aletaan saada vastauksia, voidaan toivoa pölyn laskeutuvan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Skotlanti ei voi "jäädä" EU:n jäseneksi, eikä toisaalta liittyä siihen, koska se ei ole itsenäinen valtio. EU rikkoo omia sopimuksiaan jos se edes neuvottelee Skotlannin jäsenyydestä.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinäkin Brutukseni!
Kurkunkasvattajat, kauppiaat, tukkuliikkeet vaativat selkeitä tuotestandardeja. Perunat, kananmunat, kaikki elintarvikkeet lajitellaan ennen myyntiä monenlaisiin luokkiin. Suorat kurkut kauppaan, käyrät vaikkapa torille:)

Mitä siitä tulisi jos joka apteekissa saman lääkkeen kemiallinen koostumus olisi eri?
EU tekee paljon kuluttajasuojelutyötä. EU:n vastustajat levittävät tämän arvokkaan työn tuloksista jatkuvasti valheellista tietoa. Kurkkudirektiivistä puhuminen huonona esimerkkinä on väärän todistuksen antaminen lähimmäisestä.

8. käsky: Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
MITÄ SE MERKITSEE? VASTAUS:
Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen.

Älä levitä perättömiä huhuja äläkä suostu auttamaan väärintekijää todistamalla vilpillisesti hänen hyväkseen. Älä eksy joukon mukana tekemään pahaa äläkä riita-asiassa todistaessasi vääristä totuutta enemmistön mielen mukaiseksi. (2. Moos. 23:1–2)

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Suorat kurkut kauppaan, käyrät vaikkapa torille:)" - sovitaan näin. Käyrille kurkuille on kuitenkin käyttöä...

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Mitä siitä tulisi jos joka apteekissa saman lääkkeen kemiallinen koostumus olisi eri?"

Ei ihan tavatonta, tosin "joka"-sana pois - EU:n sisälläkään:

http://www.apteekkari.fi/uutiset/laakevaarennoksia...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mirala, onko EU sinun Jumalasi? Ovatko kondomit kaikille sopivankokoisia ?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Elintarvike- ja lääketeollisuudella on Brysselissä komeimmat tiedotuspalatsit. Siellä tuhannet lobbaajat pyrkivät vaikuttamaan päätöksentekoon osakkeenomistajien hyväksi. EU yrittää toimia meidän kuluttajaparkojen hyväksi mutta vastavoimat ovat mahtavampia, niillä on miljardeja lahjontaan. Muistelkaamme vaikkapa tupakan ja sokerin vastaisia hankkeita, kolesterolista puhumattakaan.

EU on ainoa taho Euroopassa joka on edes yrittänyt rajoittaa ihmisten vahingoksi toimivia. Jo nytkin miljoonat syövät turhia lääkkeitä ja epäterveellistä ruokaa. Monet huutavat "itsenäisyyttä Brysselin herroista". Täysin "Isenäinen" Suomi olisi rikollisten koti.

Tuntuu surulliselta että niin monet tahot puolustavat vapauden nimissä äärimmäistä ahneutta ja samalla maailman tuhoutumista. Kristilliset piirit ovat näköjään siinä innolla mukana. Raha ratkaisee.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lukekaapa "kurkkudirektiivi"

http://lasseforsbacka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152...

Direktiivi on asiallinen tuotestandardi, kumottu vuosia sitten mutta edelleen käytössä monin paikoin.
Kaikki jotka pilkkaavat EU:ta käyrillä kurkuilla syyllistyvät kahdeksannen käskyn rikkomiseen! Kristityillehän väärän todistuksen antaminen on paha synti, muille se ei ole syntiä mutta muuten sopimatonata.

Toimituksen poiminnat