Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?

  • YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?
  • YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?

Kuuntelin iltapäivällä sateenkaarenvärisenäkin itseään mainostavan YLE Radio Suomen iltapäivän klo 16.00 uutisia. Aika mahtipontisesti siinä otsikoitiin, että "perussuomalaisten kannatus romahti". 

Ihmettelin hieman.

Perussuomalaisten gallup-kannatushan on ollut viime vaaleihin verattuna toki romahdusmaisen alhaalla, mutta kuukauden parin sisällä kohtuullisen vakaa eli siinä parin %-yksikön virhemarginaalin sisällä.

Mietin sitten uutisoinnin sanamuodon motivointia.

PS toki tekee viime vaalien tuloksen mukaisella mandaatilla politiikkaa, mutta jostain syystä tuota alhaista gallup-kannatusta halutaan rummuttaa, että se ON kovin alhainen. Ehkä toimittajakunnassa on halukkuutta pitää Soinin puolue alhaisen mielipidemittauskannatuksen alhaisessa kierteessä.

Timo Soinin puheenjohtaja-asema kuitenkin vaikuttaisi varsin vakaalta - toisin kuin SDP:n Antti Rinteellä, jonka asemasta on ollutkin huomattavasti enemmän kannunvalantaa. Toki, kun jälleen nostetaan uutisissa esiin - ties kuinka monennen kerran "perussuomalaisten romahdus", Antti Rinne saa jälleen hengähdysaikaa. YLE oli pitkään SDP:n (puheenjohtaja)läänitys - ja taitaa edelleenkin olla - huolimatta Lauri Kivisen (kok.) toimitusjohtajuudesta.

Todelliset kannatusluvut mitataan vaaleissa - ja niihin liittyy olennaisesti vaalitaistelu, ei pelkät gallupkannatukset, vaikka niilläkin voi vedättää vaalitulosta.

Niinpä.

Lähde:

http://yle.fi/uutiset/keskusta_selvasti_suurin_puolue_sdp_nousi_kokoomuk...


Kuva: YLE

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat