Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?

  • YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?
  • YLE: "Perussuomalaisten kannatus romahti." - romahtiko?

Kuuntelin iltapäivällä sateenkaarenvärisenäkin itseään mainostavan YLE Radio Suomen iltapäivän klo 16.00 uutisia. Aika mahtipontisesti siinä otsikoitiin, että "perussuomalaisten kannatus romahti". 

Ihmettelin hieman.

Perussuomalaisten gallup-kannatushan on ollut viime vaaleihin verattuna toki romahdusmaisen alhaalla, mutta kuukauden parin sisällä kohtuullisen vakaa eli siinä parin %-yksikön virhemarginaalin sisällä.

Mietin sitten uutisoinnin sanamuodon motivointia.

PS toki tekee viime vaalien tuloksen mukaisella mandaatilla politiikkaa, mutta jostain syystä tuota alhaista gallup-kannatusta halutaan rummuttaa, että se ON kovin alhainen. Ehkä toimittajakunnassa on halukkuutta pitää Soinin puolue alhaisen mielipidemittauskannatuksen alhaisessa kierteessä.

Timo Soinin puheenjohtaja-asema kuitenkin vaikuttaisi varsin vakaalta - toisin kuin SDP:n Antti Rinteellä, jonka asemasta on ollutkin huomattavasti enemmän kannunvalantaa. Toki, kun jälleen nostetaan uutisissa esiin - ties kuinka monennen kerran "perussuomalaisten romahdus", Antti Rinne saa jälleen hengähdysaikaa. YLE oli pitkään SDP:n (puheenjohtaja)läänitys - ja taitaa edelleenkin olla - huolimatta Lauri Kivisen (kok.) toimitusjohtajuudesta.

Todelliset kannatusluvut mitataan vaaleissa - ja niihin liittyy olennaisesti vaalitaistelu, ei pelkät gallupkannatukset, vaikka niilläkin voi vedättää vaalitulosta.

Niinpä.

Lähde:

http://yle.fi/uutiset/keskusta_selvasti_suurin_puolue_sdp_nousi_kokoomuk...


Kuva: YLE

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Odotellaan vaan niitä vaaleja vuonna 2019!

Vuoden 2019 vaaleissa nähdään sitten, mikä tulotaso Soinin säätiöllä tulee olemaan seuraavan neljän vuoden aikana. Tämä hallitus tullee pysymään vuoteen 2019 asti kasassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmiset ovat nähneet persujen kylmän onttouden. Suomi on rakennettu punamullalla ja pysyy koossa jos olemme kiitollisia esim sosialisteille jotka aikaansaivat päiväkodit, peruskoulut, työsuojelun, joukkoliikenteen, tasa-arvon ja kaiken sen mitä kiittämättömät persut ilkkuu vaikka ovat sitä hyödyntäneet. Hyi että.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Persujen kylmä onttous..."? - Eikös ne sosialistimiehet työmies Putkosen johdolla lähteneet joukkovoimalla luomaan "jytkyjä"?

Entinen sosialisti on nykyinen perussuomalainen - ja tänään ilmeisesti päinvastoin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan demariliikkeeseen mahtunut kaikenlaisia härskejä karriaristeja. Mutta ydin on ainakin Tanner-Fagerholmlinjalla puhdasta kultaa.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Onhan tässä toki kunta- ja presidentin vaaleja tulossa ennen v. 2019... - maailma muuttuu, ja puheenjohtajia tippuu kyydistä, oli kannatus sitten mikä hyvänsä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinä vaan puhut joutavia vaikka kyseinen puolue on saanut niin paljon pahaa aikaan, esim tukenut putinistista vaihtoehtomediaa. Helppo Putinin huomenna ottaa loppukin Ukrainasta kun persujen kaltaiset populistit on avittanut heikentämällä Eurooppaa.
Äskeinen tyhjänpäiväinen ' vaalit blaa blaa'-kommentti on myös joutavuudessaan ajattelun estämistä eli epäisänmaallista.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Sinä vaan puhut joutavia vaikka kyseinen puolue on saanut niin paljon pahaa aikaan, esim tukenut putinistista vaihtoehtomediaa. Helppo Putinin huomenna ottaa loppukin Ukrainasta kun persujen kaltaiset populistit on avittanut heikentämällä Eurooppaa."

"niin paljon pahaa aikaan"

Nimeä viisi "niin paljon pahaa" asiaa persut ovat oikeasti saaneet aikaan, mutta jos MV-lehden tukeminen on "niin paljon pahaa", niin taitaa kuulua aika naurettavia esimerkkejä.

Noniin. Viisi oikeasti pahaa asiaa persut ovat saaneet aikaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Kylväneet riitaa, urakalla ja tietoisesti. Tukeneet MV-lehteä. Tukeneet ns kansallismielistä öyhötystä, joka oikeasti on Putinin tukemista. Halventaneet kaikkea sitä minkä voimalla ovat päässeet asemiinsa eli sosialistien ja feministien rakentamaa hyvinvointivaltiota. Pilanneet Suomen mainetta ulkomailla. Nakertaneet Suomen valtion auktoriteettia. Vainonneet rakasta yleä. Avittaneet ja hyödyntäneet monenlaista henkistä huliganismia kuten hurrivihaa, feminismivihaa, eliittivihaa. Heikentäneet ihmisten luottamusta ihan kaikkeen.
Levittäneet miesvastaista vanhanaikaista mieskuvaa. Tukeneet epäsuomalaisia jenkki-inspiroituneita asehulluja. Pettäneet äänestäjänsä mikä aiheuttaa ihmisten vieraantumista politiikasta. Kähminyt säätiömenettelyjen kanssa. Auttaneet natseja sillä että Immonen poseeraa niiden kanssa. Pelleilleet vakavilla asioilla. Levittänyt epäuskoa sanoihin ja kieleen kaiken maailman epäjohdonmukaisuuksilla esim kiviterapia-läpät puolueelta joka on yhteistyössä äärioikeustolaisen kansainvälisen koululääketiedevastaisen liikkeen kanssa, esim järjestää niiden tilaisuuksia eduskuntaan.
Puheet siitä että pitäis Erdoganin malliin pistää liberaalit ja sivistyneistöä kunnioittavat toimittajat matalaksi.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Listasta taisi unohtua, että monet heistä taisivat aidosti iloita Brexit:istä...

- Onko meillä piankin odotettavissa "vasemmisto-muilutuksia" Putin-onnelaan itärajalle...?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

On totta että jotkut taistolaiset ovat sittemmin sulavasti alkaneet "kansallismielisiksi" putinisteiksi. Eli jos heitä voi vasemmistolaisiksi kutsua niin liittyvät jo nyt henkiseen muilutukseen netissä mitä putintrollit harrastavat, uhkailua ja öyhötystä. Leo Mirala eilen kirjoitti kokemuksistaan putinsomessa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #11

Oletko aivan tosissasi, Petteri? Mikä "pahuus" tässä nyt on oikeasti tullut tehtyä? Tämän valaisevan kommenttisi perusteella sinä leimaat ihmisiä pahoiksi sen perusteella jos heidän mielipiteet eroavat sinun mielipiteistä. Aika synkkää menoa.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #14

"...sinä leimaat ihmisiä pahoiksi." - aika vahvasti sanottu. Kerro, Daniel, missä ihmisiä leimataan pahoiksi? - Pikemminkin koko blogi on pohdintaa siitä: mitä uutisoidaan, mitä peitellään, mihin halutaan johdatella...

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #23

Kysyin Siniltä listaa persujen pahuuksista ja sain häneltä listan lapsellisuuksia, mutta sinä päätit listata mukaan persujen Brexit kannatuksen.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #81

Minusta Brexit ei ole pahuus eikä lapsellisuus... olen itsekin kansallisen itsemääräämisoikeuden laajalla kannalla... valtakeskittymät vievät "lähivallan" pois (vrt. lähiruoka)... - mutta Sinin listasta se ikäänkuin tuntui puuttuvan.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #82

Jahas. >.< Perun sanani sinusta. :D

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #6

En tiedä oletko vakavissasi vai tosissasi, mutta sanotaan että aika lapselliselta kuulostaa nämä persujen "pahuudet" jotka olit listannut. Ainoa validi pointti mitä löysin tämän naurettavuuden keskeltä oli:

"Puheet siitä että pitäis Erdoganin malliin pistää liberaalit ja sivistyneistöä kunnioittavat toimittajat matalaksi."

Tässä muutama aika naurettava "pahuus" jonka olit listannut jotka ansaitsevat kunniamaininnan:

1. Pettäneet äänestäjänsä mikä aiheuttaa ihmisten vieraantumista politiikasta.
2. Pelleilleet vakavilla asioilla.
3. Vainonneet rakasta yleä. (rakasta? lol)

Vähän vaikuttaa siltä että Sini vastustaa persuja vain sen takia ettei heidän ideologinen maailma sovi hänen hyväksymään muottiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Minä vastasin kysymykseesi spontaanisti. Ei minulla kuten monella wannabekunnallispoliitikolla ole tarvetta pönöttää. Kutsu sitä vaan lapsellisuudeksi.
Yle on rakas hyvin monelle ihmiselle. Rakastan yleä, olen elänyt pitkän ikäni sen kanssa. Tiedän että public service aina on hyvä lääke kaiken maailman ekstremistisiä kapinoita esim putinilaista oikeisto- tai vasemmistoksi tekeytyvää radikalismia vastaan.
Kaupalliset audiomediat ovat banalisoivia tai agressiivisia. Tai liian kapeita.
Yle on huippu!! Tuttu ja alati uusiutuva. Ken yleä vainoaa EI voi olla suomalaisten puolella.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #16

"Yle on rakas hyvin monelle ihmiselle. Rakastan yleä, olen elänyt pitkän ikäni sen kanssa."

Niin, se koko Neuvostoliiton aikakin... miten YLE:n journalistinen riippumattomuus mielestäsi toimim tuohon aikaan? Teimmeko riittävästi itsetutkiskelua kommunismin sortumisen jälkeen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Emme tehneet mutta Yle on muuttunut niistä ajoista. Silloinkin yle kuitenkin esim kulttuuriohjelmissa tai musiikkivalinnoissa nojasi läntiseen perinteeseen. Ylen on ääni joka jossain määrin aina heijastelee aikaansa. Ylen vainoaminen on putinistista öyhötystä ja hyökkäys yleissivistystä ja kaunista puhetta vastaan.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #16

"Ken yleä vainoaa EI voi olla suomalaisten puolella"

Naurettava väite! Ihmisillä on oikeus vaatia neutraalia ja koko poliittisen kentän tasapuolisesti huomioivaa tiedonvälitystä. Jos ja kun se ei toteudu, vainoaminen on suomalaisten puolella olemista elitististä vallankäyttöä vastaan.

Ylellä olisi julkisen palvelun tehtävä hoidettavana, mutta se on valinnut toimia äänekkään kulttuurimarxistisen etujoukon äänitorvena.

Ylen rahoitusta tulisikin leikata tuntuvasti ja pyrkiä ydintehtävän hoitamiseen, tiedon välittämiseen valikoitujen mielipiteiden sijaan. Se ei ole vainoamista, vaan vastineen vaatimista meidän kaikkien verorahoista tehdylle sijoitukselle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #90

Miten niin toimii kenenkään äänitorvena. Yltiökonservatiiveja ja etnonationalisteja yms vaan harmittaa ettei kaikki foorumit ole totaalisesti heidän vallassaan. Erdoansyndrooma. Vain heidän valtavaa valtaansa pönkittävä ilmaisu on sallittava. Ennen kaikkea sivistyneet äänensävyt on vaiennettava. Kaiken maailman puolirivot rasistijutut kyllä käy esim konservatiiviuskiksille mutta auta armias jos joku puhuu rauhallisesti humanismista ja osoittaa humanismia.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #13

Juu, tämä oli Sinin kommentti, ei minun... - mitä "muilutuksiin" tulee, arvelin että viher-vasemmistohan voisi tosiaan kuljettaa heitä - venäjämyönteisiä toisinajattelijoita - itärajalle, lähelle Putinin valtakuntaa... - Tämä enemmänkin kommenttina yleiselle ilmapiirille vasemmalla laidalla...(eiväthän he toki niin tee)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #36

Ihan oli pakko kaivella muistojen laatikoita.

Näin naapurissa ohjelma oli 70 luvulla aikansa parasta viihdettä by Yle.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/05/nain-naapu...

Naurettiin vedet silmässä Yle propagandalle, jolle ei loppua näy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Näin naapurissa ohjelma oli 70 luvulla aikansa parasta viihdettä by Yle."

Tuleehan tuossa A-Studion yhteydessä vielä, Näin EU:ssa. Samanlaista propagandaa kuin aikaisemminkin, vain myötämielisiä haetaan haastateltaviksi Brysselissä.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #39

Mihinkäs se ammattitaito häviäisi...? - Ikävä vaan, ettei kunnon itsetutkiskelua tehty 1990-luvulla...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Sini, sinähän et kylvä koskaan riitaa etkä epäsopua, vaan kuulut rauhantekijöihin, joita autuaiksi kerrotaan, minulta tuo ominaisuus valitettavasti toistaiseksi puuttuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Kieli on kuitenkin kommunikointia varten, Aimo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Muistaakseni Soininsanojenmukaan jokainen milipide on oikea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Nyt keskustelemme tavoista ilmaista näitä mielipiteitä vuorovaikutuksessa keskenään. Esim kiivaasti tai selkeästi tai varovaisesti tai epäselvästi, tai johdonmukaisesti tai poukkoillen tai ....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Anteeksi Sini, mutta olenko väärässä, kun oletan sinun kuuluvan kiivailijoihin ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Remes ja Leskinen löytäneet yhteisen sävelen. Tai minut

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Sini, kiitos kiertelemättömästä vastauksestasi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #15

Juicea -81.

http://lyrics.wikia.com/wiki/Juice_Leskinen:Rauhaa

" Me jokaiseen tykkiin ja jokaiseen luotiin rauhankyyhky maalataan
ja hyvin omantunnoin päästään rauhanvastustajat ampumaan "

- Edelleen ajankohtainen teksti tunkkaiselta ja mädältä 70 luvulta. :))

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #6

6. Ootko varmasti ihan selvin päin?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

No joo oikeassa olet Pietikäinen.. Otsikointi on helpoin keino vaikuttaa ihmisten mieleen, koska monet lukevat vain sen.. Otsikon olisi voinut kirjoittaa näin: "PerusSuomalaiset pysyvät tasaisesti 7,6%" Tai "PS:n kannatus on tasaantunut" Olen huomannut ennenkin että PS:ästä etsitään aina huonommat puolet ja kirjoitetaan aina neg. sävyyn...

Leikitään että ensi kk. tapahtuisi ihme ja PS saisikin kannatuksen 19% niin Silloin Otsikko olisi näin " SDP Ja KoK tipahti hieman, Kesk pysyy samana"
Persuja ei mainittaisiin ollenkaan.. Tai sitten otsikossa ihmeteltäisiin ihmisten epävarmoja äänimietteitä..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Olen huomannut ennenkin että PS:ästä etsitään aina huonommat puolet ja kirjoitetaan aina neg. sävyyn..."

Riippuu siitä millä silmällä lukee, sillä Yle on otsikoinut muistakin puolueista saman sävyyn, esim. viime vuoden tammikuussa 0,8 %-yksikön laskulla "Kokoomus romahti kolmoseksi".

Eikä sitä PS:n nousua taideta ihan heti nähdä: Taloustutkimuksen heinäkuun kyselyn mukaan kannattajakunnasta pakenevat nyt 35–49-vuotiaat miehet, toimihenkilöt ja yrittäjät.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_pentti_oin...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikä ole ihme että miehet siis tuon ikäiset katoavat. Henkinen ilmapiiri PSssä on kärttyisten vanhojen äijien jotka vihaavat nuorempia ihmisiä ja nykyaikaista miehenroolia.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Uutisen olisi voinut saada siitäkin, että KD kannatus nousi RKP:n tasolle 4,3%:iin. Muistaakseni viime gallupissa ennusteltiin (by YLE), että KD tippuu pian puoluekartalta - nyt ollaan aivan hiljaa tuon kannatuksen nousun suhteen.

Epäilen, että noiden kannatuslukujen tarkastelussa on 5%:n "äänikynnys". Kaikki sen yläpuolella ylittävät gallupin uutisointiin liittyvän uutiskynnyksen, muut ovat epäpuolueita eli "ollako vai eikö olla".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä siinä niin lukenut vaan:

Pienistä oppositiopuolueista RKP ja kristillisdemokraatit nostivat hivenen kannatustaan.

http://yle.fi/uutiset/sdpn_suosio_sukelsi_perussuo...

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #27

Piti sanoa... viimeistä edellisessä gallupissa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

LOL, ei lukenut siinäkään:

RKP:n ja kristillisdemokraattien kannatus laski, joskin vain hieman.

Vasemmistoliiton kannatuslukema on tuoreimmassa mittauksessa 8,3 prosenttia, RKP:n 4,2 ja kristillisdemokraattien 3,5.

http://yle.fi/uutiset/keskusta_palasi_niukasti_pii...

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #41

Ehkei lukenut, mutta minulle jää kyllä mieleen mitä toimittajat sanovat radiossa... tai antavat ymmärtää rivien välistä... tuolloin KD:n suunta kyllä oli alaspäin...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #49

"..tai antavat ymmärtää rivien välistä..."

Radiossa vai tekstissä?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #51

Radiossa... toisaalta, jos jätät pikkupuolueet kokonaan mainitsematta tai näyttämättä näiden kannatusta ollenkaan tai vain "häviävän hetken"... sehän kertoo, ettei niitä oikein ole olemassakaan.

Tekstistä: "...ja kristillisdemokraattien kannatus laski, joskin vain hieman." - lasku oli 0,1 %-yksikköä... mutta sillä pääsee sanomaan, että "kannatus laskee" - joku toinen voisi sanoa, että "kannatus lähes sama" tai "kannatus polkee paikoillaan".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #77

"..toisaalta, jos jätät pikkupuolueet kokonaan mainitsematta tai näyttämättä näiden kannatusta ollenkaan tai vain "häviävän hetken"... sehän kertoo, ettei niitä oikein ole olemassakaan."

Mutta kun ei ole jätetty, toisin kuin aikaisemmin kommentoit.

"...ja kristillisdemokraattien kannatus laski, joskin vain hieman." - lasku oli 0,1 %-yksikköä... mutta sillä pääsee sanomaan, että "kannatus laskee"

Samaa kirjoitetaan tilanteen mukaan muistakin puolueista, jotta mikäs nyt riepoo? Sekö että KD:stakin on muiden puolueiden ohella kirjoitettu niin?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #79

Ihan oikeesti, Seija. Pienten puolueiden kannatusta ei ruodita yhteismitallisesti suurten puolueiden kannatuksen vaihteluun verrattuna. - Paitsi silloin kun, PS:n ensimmäisen jytkyn aikaan... - toisaalta nyt kun PS:n kannatus onkin alle 8%... heidäthän pitäisi "vaieta kuoliaaksi"... mutta ehkei YLE:n mielestä kannatus ole riittävän alhaalla?

----

"Mutta kun ei ole jätetty, toisin kuin aikaisemmin kommentoit."

Minusta "nimellinen maininta (+ tölväisy joskus bonuksena)" on yhtä tyhjän kanssa. - Tai oikeastaan pahempaa kuin tyhjä, jos siinä on se bonus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #80

PS:n kannatus muuttui edellisestä gallupista kokonaisen prosenttiyksikön, KD:n ja RKP:n useimmiten pari kolme %-yksikön kymmennystä: Miten sellaista muutosta pitäisi mielestäsi ruotia? Ja mainitaanhan pienistäkin puolueista gallupeissa enemmän esim. puheenjohtajavaihdoksien yhteydessä, tai jos muutos edellisestä on ollut tavallista suurempi.

"Minusta "nimellinen maininta (+ tölväisy joskus bonuksena)" on yhtä tyhjän kanssa."

Pitäisikö pienet puolueet jättää tölväisemättä, toisin kuin keskisuuret ja suuret?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #83

No, sitäpä kannattaa kysyä toimittajalta. Mihin hän pyrkii: tumppaamaan vai nostamaan? - En usko, onko puolueen koolla merkitystä - ideologialla sitäkin enemmän...

Reijo Jokela

"sosialistien ja feministien rakentamaa hyvinvointivaltiota".
Missäs se tuolainen valtio sitten sijaitsee. Sosialistithan eivät ole hyvinvointivaltiota kyenneet luomaan yhtään missään.

Käyttäjän HaapakoskiPasi kuva
Haapakoski Pasi

Tämä keskustelu osoittaa, että seuraavista vaaleista tulee todella mielenkiintoiset ja valta-asemien painotuksia on hankala arvioida. Itse toivoisin tulevaisuuteen keskittyvää yhteistyötä yli puoluerajojen. Historiassa on tehty kalliita päätöksiä, mutta osallisten syyttely ei vie tätä maata yhtään eteenpäin ja rapatessa usein roiskuu. Kirstu alkaa olla tyhjä ja päätösten merkitys kasvaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Kirstu alkaa olla tyhjä ja päätösten merkitys kasvaa.

Eikä mikään muutu.Ne jotka kirstun tyhjensi ,ne jatkaa yhä -19 jälkeen.

-03-19
porvaripuolueet:Kepu,rkp,kok,krist,vihr,Ps 6-2 sdp,vas.
-Joka ainut puolue on osapuolena kepu ja kok hallituksen toimiin .03-19
Nyt myös Ps.

Suomi 9 rikkain valtio.Nousukausi -03-09
Velat lähti nousuun
-08 -10

VM ennuste -19 velka nousee 124 Mrd.

Oli Yle sitten vaikka "SuomenUutiset tai Suomenmaa "pers-kepulaisten HS.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Liberaalipuolueelle on tilausta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Miksei tehdä kyselyjä, joissa selvitettäisiin kannatuksen siirtymiä? Ne olisivat paljon mielenkiintoisempia kuin absoluuttiset kannatusluvut. Persujen kannatuksen romahdusta selitettiin aluksi duunarimiesten paluulla takaisin demareihin. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kepun kannatuksen pysyminen korkealla, johtuu vain entisten smp-läisten paluusta takaisin maalaisliittoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sipilän hallitukselta kadonnut Suomen kansan tuki ! Uudet vaalit edessä.

P.S. Hallituspuolueet saivat yhteensä ainoastaan 47% kannatuksen. Seuraavat eduskuntavaalit pidetään viimeistään vuonna 2019.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Joskus sitä miettii, että onko nämä gallup-uutisoinnitkin jonkinlaista teatteria ns. "muutoksesta", kun todellinen muutos kuitenkin tapahtuu vaaleissa.

Teatteri antaa kuitenkin elämyksen siitä, että "jotain liikahtaa", vaikka todellisuudessa ei tapahdu mitään. Puolueiden kannatukset ovat sitä, mitä ne olivat viime vaaleissa - ja todellinen muutos tapahtuu seuraavissa vaaleissa.

Tai sitten ei: esimerkkinä tämän päivän Espanja - hallitusta ei saada millään aikaiseksi. Siinä suhteessa Suomessa asiat ovat paremmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Antavathan ne arvokasta tietoa puolueille. Näillä on mahdollista kuunnella äänestäjiä gallupien kautta. PS fb-sivulla selitettiin että torituntuma on toinen. Itsepetosta. Tietysti persujen telttoja lähestyy ne jotka puhuvat samaa kieltä kuin persut. Miksi persuihin pettyneet hakeutuisivat sinne. Itsepetos estää muutoksen vaikka olisi tuli alla.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Meitä yritetään lyödä ja masentaa.
Osaan varmaan uppoaakin..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Samaa mieltä. Ikävä kyllä me hirveät viherituhippistalinistimamseliturhakkeet otimme tarttuman lyttäyspuheesta jolla jytky rakennettiin.
Nyt kun PS hupenee on uuden oppimisen paikka ihan kaikille. Suomi ei tartte Janten lakia. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Janten_laki

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Muistat Sini varmasti kaikki jutut mitä Perussuomalaisista on väitetty..

Piti hajota 2011 syksyllä Halla-aholaisiin ja Soinilaisiin,, ei vaan vieläkään näin ole käyny.
Samoin piti olla pienpuolue jo 2015 vaaleissa.

Mä en usko näihin höpinöihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

No jaa. Soini täällä Koivukylässä teki epämiellyttävän puheen jonka sisältö oli: pistetään Antti Rinteelle turpiin. Oikeasti Tapani. PS on puolueena erikoistunut muiden puolueiden mollaamiseen. Siksi puolueen jakautumista on yritetty maanitella. Jotain perusepämiellyttävää on ollut ilmassa niin kauan kuin PS on ollut tapetilla. Kivat tyypit kuten sinä, miksette näe tuota riekkuvaa asennetta jonka PS on tartuttanut suomalaiseen keskusteluun? Ei kai politiikan tarkoitus ole pahojen poikien ja vihaisten äijien nostaminen jalustalle?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #48

Luulen Sini, että perussuomalaisia ja perussuomalaisuutta ei ymmärretä oikein.

Se on ehkä tahallistakin,, oon lukenut esim. Riikka Uosukaisen (ylen politiikkatoimittajan) asiantuntija lausuntoja siitä keitä me ollaan ja mihinkä puolue kasvaa tai supistuu.
Mielestäni arviot on menny metsään täysin, silti hän saa jatkaa työssään.

Toinen asia miks PS ei ole hyväks, se on etujärjestöpuolueiden kirous.
Pelkona että etujärjestöt saa satikutia Perussuomalaisilta, niin pakkohan silloin on koittaa mollata.

Ja kun mollausta tulee tarpeeks, niin kyllä siinä ylilyöntejä tulee varmasti meidän jäseniltä.
Kuten Jaakonsaari joskus Soinia nimitteli.

"Antti Rinteelle turpiin", sehän on vain vertausta.
Mutta sekin Antin omaa kerjäystään.
Tuomioja on sanonut että hänen tehtävä on saada Perussuomalaiset pois politiikkakartalta,, niin paljon se vihaa meitä..
Se on aika kovaa tekstiä puolueelta joka kantaa nimessään sanaa "demokraatti".

Eli kyllä tässä molemminpuolen iskuja jaetaan ja otetaan vastaan..

Sen toivon ettei koskaan meille tule samaa meininkiä kuin ameriikan pressataistelut.
Se on jo sikailua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Antti Rinne oli silloin aloitteleva puoluejohtaja. Oli tosi outoa sodanjulistusta juuri Koivukylässä joka on vahvaa demarialuetta. Avoimempaa riidankylvöä en ole koskaan kokenut ja olen sentään seurannut politiikkaa melko kauan.
Tullessaan paikalle Soini ekaksi nappasi kahvit demareiden vaalimökiltä jossa rakkaat kyläläiseni päivystivät ja loivat hyvää tunnelmaa ympärilleen ja paimensivat ystävällisesti pullaa kyttääviä lapsia. En unohda persuinvaasiota ja kylmiä väreitä koskaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #58

Kyllä demarit on tottuneet Perussuomalaisiin jo vuosien ajan.

Mä muistelisin että Soini aikoinaan jopa oli itse menossa SDP.hen,, tais olla kirjassaanki laittanut.

Mutta noita sinun sanomisia en ole ennen kuullut, että Soini olis sikamaisesti käyttäytynyt.
Se tulee toimeen lähes kaikkien kans ja on huomaavainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #64

Soini tuleekin mainiosti toimeen muiden hallituksessa olevien puolueiden kannssa, jotta ministerinpesti jatkuisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ketkä yrittävät lyödä ja masentaa, persuille selkänsä kääntäneet entiset kannattajatko?
Ainakin Oinoseen näkyy uponneen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minuun ei ainakaan vaikutusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Mutta taidatkin olla aika pitkän linjan perussuomalainen, jonka kannatus ei alkanut esimerkiksi vaalilupauksista.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #52

Jäsenenä en ole ollu kauaakaan.
Mutta aina oon niitä äänestänyt kuten Raimo Vistbackaa joka on samassa vaalipiirissämme joskus 70-80 luvun taitteesta.

Vaalilupauksia olen jaanut eka kerran näissä ek-vaaleissa. :)
En siis omiani lupauksia vaan puolueen ohjelmaa, jotka itse opiskelin ekaks.

Itse en ole kunnallisvaaleihin menossa, muutakuin auttamaan muita sinne haluavia.

Minut on kuitenki valittu Kaustisen PS.n ry.n hallitukseen sekä edustamaan Kaustisen PS.än ääntä Keskipohjanmaan PS.n piirissä.
Kaustinenhan on ollu aina perussuomalainen kunta, nyttekin 37.3% kannatuksella viime kunnallisvaaleissa.

Silloin kun SMP loppui, niin se ei loppunut Kaustisella,, vaan silloinki 7 valtuutettua istui, nyt niitä 11.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Se selittääkin paljon, sillä kaikilla puolueillahan on peruskannattajajoukkonsa, joka ei gallupeista ja vastoinkäymisistä heilu.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #55

Juuri näin, ei mua haittais vaikka oltais 1% puolue, jos vain asiat mitä ajetaan on samankaltaiset kuin omatkin ajatukset.

Tämä maahanmuutto on tullu uutena, siitä pidin että puolue reakoi asiaan melkein välittömästi.
Muut oikeastaan odotti mitä PS asialle tekee.

Eli yllättävätkin asiat on hallussa, olkoon mitä vain tulossa eteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Niin no, jos kaikki persut olisivat sinun laisiasi niin kannatuskin olisi toista luokkaa - toivottavasti ylilyöjät jäävät taka-alalle.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #59

En minä mikään erikoistapaus ole :)

Mutta ehkä se näkyy, että täällä meilläpäin perussuomalaisiin on totuttu,, eli ei tarvi mitään erikois näytäntöä esittää.
Samaa leipää syödään kuin keskustalaisetkin ja muut.

Mulle nuo "ylilyönnit" ei kuitenkaan ole mikään kirosana, vaan pelkästään kovaa kielenkäyttöä, sitä mitä me ollaan aina käytetty.
Sitten kun oikiasti istutaan pöydän ympärillä kieli voi olla jopa kovempaa mitä näin täällä kirjoitellessa,, tai sitten pehmeempää.

Mua hymyilytti aikonaan kun kirjoittelin ekakertoja keskustelupalstoilla, kun kysyivät että mikä on Perussuomalaiset ja mitä asioita ne ajaa..
Nyt ei sellaisia kyselyitä tule.

RKP.n entinen puheenjohtajakin sanoi jotenki näin,, että politiikka olis tylsää ilman perussuomalaisia.
:)
Kukahan meistä edes oikiasti haluais eroon enään..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Selvennän: Olen samaa mieltä kuin mainitsemasi Vistbacka, joka toppuutteli ennen 2011 EK-vaaleja Soinia mielipiteenään että parikymmentä kansanedustajaa riittäisi. Soini kuitenkin ahnehti ja mukaan tuli myös kutakuinkin hallitsematonta ainesta, kuten Hirvisaari. Em. syystä tuli jytky, joka nyt näyttäisi sulavan, ja tilanne olisi todennäköisesti parempi jos Soini olisi noudattanut Vistbackan neuvoa toimia maltillisemmin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #63

Juu, tuon kyllä ymmärrän.
Ja kun oon Hirvisaarta seurannu nyt jälkeenpäin, niin erottaminen on ollu erittäin hyvä juttu.

Nyt kun PS on tunnettu puolue ja niin kansanedustajatkin, ei tarvi mitään erityisnäytöksiä.
Muutamaan olen tykästynytkin, kuten Juho Eerolan esiintymiselle ja kuinka hän jopa Soinin pyynnöstä alkoi käsitellä myös julkisesti kaikkia mahdollisia asioita ottamalla niihin kantaa, Juhoahan pidettiin pitkään julkisuudessa "maahanmuutto"-poliitikkona pelkästään.
Itse oon Juhon kans jutellu muutaman kerran ihan kasvokkain, voisin jopa väittää että hän on täältä meiltäpäin,, sen tasaisuus ja itsevarmuus on nyt hyvällä mallilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

Tapani, olin lisäämässä tähän, mutta olit jo ehtinyt vastata enkä enää päässyt muokkaamaan:

"Mulle nuo "ylilyönnit" ei kuitenkaan ole mikään kirosana, vaan pelkästään kovaa kielenkäyttöä, sitä mitä me ollaan aina käytetty."

Älä yritä, olen seurannut politiikkaa niin kauan:) Ei sitä ollut vielä 2007 EK-vaaleissa nykyisessä muodossaan, vasta 2011 vaalien vaiheilla. Ehkä persut ovat tottuneet vähitellen niin että eivät huomaa eroa?

Mainitsit Eerolan, mutta onhan niitä immosia, tynkkysiä ja hakkaraisiakin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #67

Kyllä meillä ainakin kielenkäyttö on ollu kovaa kun Keskusta on paikallisellatasolla jaanut kuntalaisten rahoja kuten Kansantaiteenkeskukseen ja sen säätiölle.
Hyppisit varmaan Seija seinille kun olisit ollu kuulemassa :D

En viitsi kertoa näistä "Hakkaraisista" mielipiteitäni toisen puheenvuorossa joka koskee PS.n kannatusta, mutta työssään Teuvokin on asialla, sillä hänhän on sellaisessa valiokunnassa joka on meille merkittävä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #69

Kiteytät kieltämättä hyvin persuideologian, kielenkäyttö on "kovaa" mutta siihen se jäi ja jää.

oikeassa elämässä kovimmat huutelijat saavat juuri persujen kannatuksen kaltaisen kohtelun, pikku hiljaa kuuntelijat häviävät kun sanoille ei riitä tekoja.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #69

Helppo on huutaa ja vastustaa.

Sitähän persut on tehnyt, eipä juuri muuta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #57

Pollari, mitä positiivistä Persut ovat turvapaikanhakijoiden suhteen tehneet ?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tässä on jotenki ristiriitanen ajatus siitä mitä nuo gallupit sanoo ja mitä sanoo sitten tuolla toreilla teltalla käydyt keskustelut ihmisten kans.

Heillä on positiivinen asenne ja tykkäävät kun PS on vastuunkantajana toisin kuin edellisessä eduskuntakaudella.
Siitä kyllä sai kuulla enitis ennen 2015 vaaleja..

Sitten toinen juttu, ihmiset tulee teltalle kuin kotiinsa.
Siinä jutellen kaikenmaailman asioista, ei edes välttämätä politiikasta.

Nämä ilmiöt on kuulemma läpi maan samanlaisia.
Siks ihmetyttää nuo kannatuslukemat. :)

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Minä olen taas kokenut nimenomaan niin että pettyneitä on ollut tosi paljon, molempia julkikannattajia ja sitten muita.

Teltalla torilla voi saada väärän kuvan, ei sinne teltalle enää kehtaa tulla muut kuin jäljelle jääneet kannattajat. Uutuuden viehätys meni jo ja pettymyksiä persut tarjoili.

Soini koetaan lähes poikkeuksetta ylimieliseksi ja jopa valehtelijaksi. Näin se vaan on, näin se koetaan, eikä se muuksi muutu vaikka kuinka olisit toista mieltä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Voi olla noinkin.

Mutta kyllä nyt teltalla on enempi sakkia kuin ennen.
Ja nyt ne ei edes häpeä olla siellä.

Mitä Soiniin tulee, en näe siinäkään mitään valehtelevaa.
Kaikki asiat voidaan penkoa lähihistoriasta muutamien vuosien takaa ihan googlea käyttämällä..

Jos sinulla Jussi on esimerkki tähän, niin voidaan tarkistaa todenperäisyys ja se että valehteliko Soini?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #62

Ei se mitään todista jos et sinä näe mitään väärää soinissa tai persuissa.

Eikä minun mitään tarvitse esimerkejä hakea, vaikka niitä onkin, minä sanoin että Soini KOETAAN ylimieliseksi ja valehtelijaksi. Se on se mielikuva, se riittää.

No laitan tästä esimerkkejä silti...:

Ei rahaa kreikkaan
Ei pakolaisia
Autovero pois
Ruotsinkielen asema
1000€ tulot verovapaa jne

Näitä mitä lupasi ek vaalien alla, nämä saivat äänestäjät liikkeelle.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #65

Mikä 1000 euroa? Sitä en nyt muista.

Mutta varmaan minuun koski enitis tuo Kreikkapaketti, sillä siitä oon kirjoittanut jo vuosia ja en hyväksy niitä.
Mutta kun asia selvis mistä todellisuudessa oli kyse, oli vain pakko niellä asia.

PS vastusti hallituksessa pakettia kuten ennenkin, ja sai jopa Kokoomuksen ja Keskustan mukaansa, ja Suomi vastusti niitä neuvotteluissa mutta eivät saaneet muita maita mukaan, eli jäivät yksin, ja alle 2% äänimäärällä ei sitä pakettia oltais saatu kaadettua, koska se meni EVM.n kassasta jonne rahat oli jo luvattu edellisen hallituksen aikana.
Hallitus teki kuitenkin loppukesästä 2015 päätöksen, että tuonne EVM.n ei enään lisää rahaa laiteta.
Sieltä ottavat jatkossakin tukipaketteihin rahaa, jos enemistö euromaista niin päättää,, sille ei nyt vain voida mitään..

Ruotsinkielen asemassa jo käydään kokeiluita koulutuksissa.

Autovero laski.

Pakolaisasema on huomattavasti muuttunut, katsos mun kirjoitus tuolla, joka vielä näyttää olevan näkyvillä, sinne kirjoitin siitä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #68

Ei kai oman puolueen vaaliohjelma ole vieras:

http://vaalilupaus.fi/perussuomalaiset/

Ja kreikasta kommenttisi oli paljastava, tavallaan se mitä persut todellisuudessa tekeekin, se mikä 2011 oli kynnyksen takana, 2015 oli "luonollista" ja kuten sanoit "selvis mistä oli kyse" niin kuin se ei alunperinkään olisi ollu selvää. Sillä teemalla tuli varmasti merkittävä osa äänistä ja ne äänet petitte.

Autovero luvattiin poistaa ja vaikka autovero laski niin autoilun kokonaisvero nousi, tätä et käännä mitenkään toisin. Tälläkin saatiin varmasti todella iso osa ääniä ja kuinkas kävi? Meinaatko että (pettynyt) äänestäjä ei tajua että sama kosla siinä pihalla on kuin ennenkin, ei sitä rahaa lämpimiä lupailemalla sinne tilile tule.

Pakolaisasema muuttui mutta aika paljon silloisen sisäministerin johdonmukaisen linjan johdosta, ei persujen vaikka siitä sulkaa yritättekin hattuunne.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #70

http://tapanipollari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2196...

En halua repiä Petterin hyvää puheenvuoroa tällaisella vänkäämisellä.
Asialla joka ei miksikään muutu, sä sitten vain jatkat sanon minä mitä hyvänsä..

Mutta tuossa on linkki jos haluat käydä tutustumassa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #74

nimenomaan, jos on mielipide niin ei se muutu totuudeksi vaikka sitä kuinka huutaisi, kun se kerran ei ole sitä.

Senpä vuoksi jytkyäänestäjät ovat pettyneitä persuihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pollari, Kärsämäki oli kunnallisvaaleissa kolmannella tilalla,nyt ei teltalla näy, kuin piirijärjestön edustajat, ei edes uudenyhdistyksen edustajia, eipä näy montakävijääkään.

Soitto on vaijennut, kuin Konstan viulussa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Petteri Pietikäinen, minä en ihmettele yhtään Ylen uutisointia. Aina kun verorahoillamme kustannettava Yle julkaisee kuukausittaisen puolueiden kannatustutkimuksen, se uutisoidaan jokaisessa uutislähetyksessä ensimmäisenä, jos demarien kannatus on noussut edes hieman ja haastatteluun saadaan puheenjohtaja Rinne. Jos kannatus on laskenut, kannatustutkimus ei olekaan ykkönen vaan se kerrotaan muiden "tärkeimpien" uutisten jälkeen ja haastateltava onkin puoluesihteeri. Ylen uutistoimituksen suurin inhokki on persut ja sitä lyödään kuin vierasta sikaa. Tuntuu todella ihmeelliseltä. Löytyisikö jollakin rohkeutta tehdä kansalaisaloite tai muu vastaava, että saataisiin Ylen toimintaan tasapuolisuutta.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

No, täällähän on tämä aloite ihan kalkkiviivoilla... yli 20K nimeä - kelpo suoritus:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

Toimituksen poiminnat