Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

Lääkkeet, viina - ja "satojen miljoonien säästöt"

  • Lääkkeet, viina - ja "satojen miljoonien säästöt"

 

Suomessa käydään samanaikaisesti kahta mielenkiintoista keskustelua:

Kansanedustaja Antero Vartian (vihr.) mukaan apteekkien määrän rajoittamisesta pitäisi luopua, lääkkeiden hinnat muuttaa ns. kattohinnoiksi sekä siinä sivussa kymmenkunta lääkelakiin liittyvän pykälän poistamista.

Varsin ennakkoluuloton suoritus yrittäjä-kansanedustajalta, jolla ei ole lääketieteellistä tahi farmaseuttista koulutusta takanaan. Kansantaloutemme kuulemma säästäisi näillä toimenpiteillä 100-150 miljoonaa lääkekustannusten alentuessa. Mutta tarina ei kerro on, onko kansalaistemme sairastuvuus lisääntynyt, kun lääkkeitä voisi laajemmilla apteekkiketjuilla jakaa ikään kuin "suuremmalla kauhalla".

Tuore uutisointi kertoo FGC:n terveydenhuollon asiantuntijan Mikko Vienosen mukaan kansantaloutemme säästävän vastaavansuuruisia miljoonia rajoittamalla sitä, mitä Suomessa on kutsuttu alkoholiuudistukseksi, jossa keihäänkärkenä on alkoholiverotuksen alentaminen sekä viinien saaminen maitokauppoihin muun muassa.

MTV3:n uutisissa tänään 28.10,2016 tutkija Mikko Vienonen sanoo:

– Ruotsissa on tiukempi alkoholipolitiikka. Ruotsi on siirtänyt keskioluenkin Systembolagetiin, kun Suomessa halutaan vahvat oluet kauppoihin. 

Ja jatkaa päättäjien olevan riittävän perillä alkoholin kansantalouttamme riivaavista vaikutuksista:

– Työikäisessä väestössämme muhii paheneva kansanterveysongelma. Jos joku päättäjä sanoo, että "voivoi, kun ei tiedetty, missä mennään", niin se ei ole kyllä totta. 

----

Nyt, jos koskaan, poliitikkojemme on oltava kylmähermoisia eikä mennä kaikenmaailman uudistusten perässä, joiden yhteiskunnallemme aiheutuvaa lisälaskua ei kukaan osaa arvoida, mutta jotka on pohjustettu "hyvillä aikomuksilla" - jopa "satojen miljoonien säästöllä", mutta kansanterveydellisellä tietämättömyydellä.

Millaisia - ajallisia ja rahallisia - säästöjä esim. Länsimetron tai Olkiluoto III:n kilpailutus on tuonut maallemme?

Hell is paved with good intentions eli  helvetti on kivetty hyvillä aikomuksilla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat