Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

"Raamattu Kannesta Kanteen" - radio-ohjelma 20 vuotta - onnittelut!

  • RKK-ohjelma 20 vuotta 3.3.2017
    RKK-ohjelma 20 vuotta 3.3.2017
  • RKK-opetusohjelmasta on luotu kirjasarja.
    RKK-opetusohjelmasta on luotu kirjasarja.

Kirkon lähetysjärjestön Sanansaattajien "lippulaiva" radio-ohjelma "Raamattu Kannesta Kanteen" viettää tänään perjantaina 3.3.2017 20-vuotisjuhlaansa. Ohjelmasarjassa pastori, teol.lis. ja diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto läpikäy ja opettaa Raamattua lähes jae jakeelta. Keskimäärin ohjelmasarjassa Raamattu opiskellaan läpi noin reilussa kuudessa vuodessa ja tällä hetkellä opetussarja on neljännellä kierroksella. Radio Dein ja Järviradion lisäksi ohjelmaa voi opiskella erilaisilla tietokone- ja kännykkä- ja muilla applikaatioilla.

Opetussarjan suosio edelleen jatkuu.

Menestystä ja laajenevaa suosiota RKK:n tiimille myös tulevina vuosina sekä ohjelmille, joiden sanomaa ja arvoja soisi opetettavan myös kirkon saarnapöntöistä - ennenkuin pakanallisuus aivan kokonaan valtaa maamme ja lainsäädäntömme.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No, miten on mennyt niin kuin omasta mielestä, sen jälkeen kun Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa on alettu tekemään ja lähettämään?

Onko evankelisluterilaisen kirkon tai helluntaiseurakuntien jäsenmäärät nousseet vai laskeneet?

Entä miten kristilliset arvot pärjäävät tätänykyä suomalaisessa yhteiskunassa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kristilliset arvot ja Raamatun ilmoittama totuus on länsimaisessa yhteiskunnassa varsin pitkälle työnnetty viemäriin. Seuraukset ovat jo nähtävissä ja lopullinen tilinteko tulee aikanaan.

Minkälaisia havaintoja olet itse tehnyt kristillisten arvojen nykytilasta? Entä mitä nuo arvot sinulle henkilökohtaisesti merkitsevät?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Oletko koskaan kuunnellut, Jiri? Se on itse asiassa todella hyvä ohjelmasarja, Syystä sitä pyöritetään uudelleen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hienoa, että mielenterveyskuntoutujille järjestetään tällaista ohjelmaa. Fantasioihin eläytyminen voi tuoda helpotusta monen heidän elämään! Hienoa, että tämä vieläpä on täysin vapaaehtoispohjalta!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Marko, minäpä neuvon sinua ystävällisesti. Älä vedä sitä järeintä asettasi, nimittäin mielenterveys-leimakirvestä, noin herkästi tupestasi.

Otathan parahin Marko huomioon urakkasi laajuuden. Meillä Suomessa sinulla tulee leimattavaksi hyvin, hyvin suuri määrä kansalaisia.

Puuhaasi ei helpota myöskään maamme perustuslaki, joka edelleen takaa joitakin sinun agendasi kannalta kiusallisia kansalaisvapauksia ja -oikeuksia.

Siispä, säästä arsenaaliasi. Odottele, jospa 'neuvostojen ajan aurinko' vielä tulisi helpottamaan taakkaasi.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Varohan, Marko, ettei sinulle itsellesi käy kuten Nietzschelle aikoinaan... - Sitä mitä toiselle toivottaa, siihen itse lankeaa. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minua askarruttaa Matteuksen evankeljumin kertomus monien kuolleiden pyhien ruumiiden ylösnousemuksesta ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen ilmestymisestään monille Pyhässä kaupungissa.

Osaako asiantuntijat vastata missä he piileskelivät kolme vuorokautta ?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Asiantuntija Norvanto toteaa, että Matteus ei ko. jakeiden kohdalla noudata kerronnassaan tarkkaa aikajärjestystä. Siihen ainakin minun on tyytyminen.

Mikäpä olen sinua neuvomaan, mutta suosittelen silti: älä takerru sellaisiin finesseihin, joilla ei ole niin paljoa merkitystä evankeliumin kannalta.

Uuden Testamentin ydinsanoma on Johanneksen evankeliumin 3.luvun 16.jae.
"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Uuden Testamentin ydinsanoma on Johanneksen evankeliumin 3.luvun 16.jae.
"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."
***************************************************************

Ja ellet usko, niin helvettiin vilahdat on se sitten perinteinen kidutuspaikka tai olemattomuutta; on kuultu kyllä. Rakastavuus huipussaan.... kunhan palvot ja uskot, koska jos et, niin käy kalpaten. Rikollisjärjestöiltäkin saa joskus lempeämpiä vaihtoehtoja.

Syntien maagisen anteeksiannon olisi voinut tehdä vain sormiaan napsauttamalla eikä käyttämällä ihmisuhria (tai teatraalisesti vielä 1/3 uhria itsestään aka Jeesus), joten siinä mielessä täysin järjetöntä enkä nyt sitä rakkaushommaa tuossa huomaa. Mikään muu muka ei auta kuin uhri/tapporituaalit... naurattavaa. Tosin kyseessä on sama jumala, joka Vanhassa Testamentissa on yksi hirveimmistä/julmimmista/pikkumaisimmista koskaan keksityistä jumalista eli siinä mielessä jatkumoon menee. Ehkä jumalaa alkoi kaduttaa omat teot Vanhan Testamentin puolella ja ajatteli korvaukseksi uhrata vähän itseään sitten Uudessa Testamentissa; outo logiikka jumalalla silti.

Useimmat kristityt tuskin Raamattuaan tuntevat, joten kai tuossa "Raamattu Kannesta Kanteen" -hommassa jotain järkeä on. Sitä en käsitä millä oikeutetaan kaikki jumalan siunaamat joukkomurhat/raiskaukset/sun muut hulluudet... niin että kristityt ne lukiessaan vielä haluavat kristittyinä pysyäkin (paitsi pelon takia). Ehkä tuossa sarjassa se sitten kerrotaan - tai sitten ei.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Sillä katso, valheentyötä on trhnyt kirjanoppinenn valhekynä", Jeremia 8:8.
Olihan Profeetta Elisan luillakin henkiinherättämisen vaikutua Raamattumme mukaan.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Kristinuskon vaikutus länsimaiden sivistykseen on kiistaton. Jos itse opista ollaankin mitä mieltä tahansa, vuosisatoja sitten nähtiin hyväksi, että jokainen kansalainen voi ja osaa itse lukea Jumalan Sanaa. Lukutaito opittiin laajasti kristinuskon vaikutuksesta.

Itse asiassa tuskin olisi Ranskan vallankumousta, ellei olisi ollut sitä ennen Lutheria ja hänen mullistavaa näkemystä siitä, ettei "sielu vilahdakaan taivaaseen, kun raha kirstuun kilahtaa."

Siihen on aivan toisenlainen Tie.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Eettisessä mielessä uskonnot eivät tuo yhtään mitään lisäarvoa luontaisen moraalintajumme päälle. Jos epäilette asiaa, niin vastatkaa Christopher Hitchensin haasteeseen:

Nimetkää yksikin eettisessä mielessä arvokas teko, jota ateisti ei voisi tehdä.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Ateistin moraalinen koodi voi olla yhtä hyvä kuin "laupiaan samarialaisen", mutta onko sillä mitään arvoa, jos yhteys Luojaan on kadonnut?

Teistinkään "arvokkaat teot" eivät riitä, jos hän niillä yrittää miellyttää Luojaansa.

Jeesukselta kysyttiin: "...mitä tekoja meidän pitää tehdä, että tekisimme Jumalan tekoja?" (tekoja erittäin korkealla moraalilla...?)

Jeesus vastasi: "Se on Jumalan teko, että te uskotte... Häneen, jonka Jumala on lähettänyt" (Joh. 6:28,29)

- Viimeksimainittu taitaakin olla ateistille mahdotonta.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Hyvillä teoilla on eettisessä mielessä sama arvo siitä riippumatta onko tekijällä "yhteyttä jumalaan".

Ja tuo mainitsemasi ei edes ole eettisessä mielessä arvokas teko vaan uskonnollinen väittämä/uskomus.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen Vastaus kommenttiin #14

"Häneen, jonka Jumala on lähettänyt..." on kyllä aivan eksistentiaalinen hahmo...

Tämä "Hän" tulee jakamaan maailman ihan sen tappiin saakka... yleensähän se onkin "jäännös", joka Hänen opetuksensa ottaa vakavasti...

Olisiko helpompaa, jos sanoisin "usko Gandhin opetuksiin... ja tee samoin"?

Viime kädessä itsekukin meistä valitsemme omat opettajamme, joiden opetuksiin suhtaudumme vakavasti... vai onko joku syntyessään omistanut vahvan moraalisen koodin vai opimmeko me sen joltakulta ennen meitä?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #15

Et sinä moraalisi ydintä ole oppinut yhtään mistään, vaan se on meille luontainen.

Sinä pystyt hillitsemään käytöstäsi, ymmärrät vaistomaisesti keskeisiltä osin eron oikean ja väärän välillä ja sinulla on kyky empatiaan - ellet sitten satu olemaan psykopaatti tai muuten raiteiltasi, joilloin nuo kyvyt saattavat puuttua. Meille kyllä opetetaan tuon moraalin ytimen päälle sitten niitä kulttuurisidonnaisia normeja, joita kutsumme käyttäytymissäännöiksi, laeiksi jne mutta se moraalivaisto on meillä kaikilla. Siksi ihmiset kulttuurista riippumatta tekevät hyvin samantyyppisiä moraalivalintoja samantyyppisissä tilanteissa - myös koskaan kuulemattakaan uskonnostasi.

Sinun sankareidesi eksistentiaalisuudella ei myöskään ole mitään tekemistä tekojen eettisyyttä arvioitaessa. Eettinen teko = vapaaehtoinen, pyyteetön, hyväksi ja oikeudenmukaiseksi koettu teko.

Sitä paitsi Caesar oli kyllä olemassa ollut hahmo, mutta se ei silti tee Asterixin seikkailuista todellista historiaa.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #18

Mistä tämä moraalivaisto on peräisin? Se on ymmärtääkseni ateistille aikamoinen ongelma.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #19

Ei lainkaan. Kaikki vaistomme ovat evoluution tulosta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #20

"Kaikki vaistomme ovat evoluution tulosta." Näin ilmoittaa Juha Riipinen.

"Mää ole vissii ahvena." Näin arvelee puolestaan romaanihahmo Hietanen.

Uskonsa kullakin. Tosin Hietasen usko oli huumorilla höystetty. Liekö myös Riipisen evolutsioniuskossa huumori pohjavireenä.

Eipä silti; kyllä meidän tulee kunnioittaa toistemme vakaumusta - ja huumorintajua. Varsinkin jos ne tulevat vilpittömästä sydämestä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #21

Kuinkahan paljon huumoria näkisit mielipiteissäni kreationismista ja modernin ajan kreationisteista, jos sanoisin ne ääneen...

Ilman mitään huumoria: ihminen on evoluution tulos. Jos Jeesus oli historiallinen henkilö, niin sama pätee häneenkin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #27

Uskosi bigbang'iin, evoluutioon ymv. non-evidenssiin on epäilemättä 'aito'.

Mutta se on ns. "münchhausenilaista uskoa", vailla todellista perustaa ja siksi toivoton kupla, tyhjän väärti.

Eikä tässä ole sijaa huumorille.

Minun vilpitön kehotukseni on: "Usko Herran Jeesukseen, niin sinä pelastut".

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #28

Mitä sinäkään onneton evidenssistä muka tiedät? Et yhtään mitään.

Työnnä siis vaan jatkossakin pääsi pensaaseen. Sinnehän jäät marginaaliin ulvomaan dogmiesi kanssa, kun tiede porskuttaa eteenpäin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

Oliko tuo purkauksesi puhdasta huumoria vai münchhausenilaista evidenssiä? En taida ostaa pakettiasi.

Mutta oikein hyvää kevättä Sinulle!

Ja pidetään mielessä vanha valtiomiehen viisaus: Arvaa oma tilasi ja anna arvo toisellekin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #30

Ole ihan rauhassa ostamatta, ihan on oma ongelmasi. Kreationismin paikka on historian roskatynnyrissä - on ollut jo yli 150 vuotta.

Arvoa saakoon sen mukaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän Jeesus tottanut ihisen muodon omasta vapaasta tahdostaan rakentaakseen meille tien palata takaisin Hänen luoksensa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän Jeesus tottanut ihisen muodon omasta vapaasta tahdostaan rakentaakseen meille tien palata takaisin Hänen luoksensa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #25

Omasta vapaasta tahdostaan, niin kyllä. Mutta Jeesus alisti oman tahtonsa kaikessa Isänsä tahtoon, Lähettäjänsä tahtoon. Hän tuli täyttämään Jumalan tahdon kaikessa.

Siinä Jeesus on meille esikuva. Myös meidän tulisi olla valmiit tekemään kaikessa Jumalan tahto. Se merkitsee itsensä kieltämistä, oman ristin ottamista ja Jeesuksen seuraamista joka päivä. Sellaiseen elämään Jeesus meitä evankeliumin mukaan kutsuu. Luuk.9:23-24.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos lähdetään siitä että raamattu on tosi ja että rukous auttaa, niin sittenhän nykyinen, kieltämättä hieman ikävä, maailmantila on kaikkien tähänastisen rukousten summa.

Hieman vähemmän sellaista siis. Ovat jo nyt nämä rukoilijat saaneet valtavaa tuhoa, kärsimystä ja kuolemaa aikaiseksi. Maailma olisi parempi paikka meille kaikille ilman niitä.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"...raamattu on tosi ja että rukous auttaa."

Kuka sanoo, että kaikki rukouksemme kuullaan? Mehän voimme rukoilla varsin kelvottomasti omien himojemme mukaan.

Voidaan ajatella myös, että Jumalalla on pitkä pinna. Hän on asettanut ihmiselle "viimeisen tarjouksen" Pojassaan Jeesuksessa, jonka Herruuden tunnustaminen esim. Euroopan historiassa on antanut meille varsin pitkän rauhan, sivistyksen ja vaurauden jakson (suuressa mittakaavassa).

Nyt Hänen tuntemisensa vähenee... ja Eurooppaan tulee "pyövelit" etelästä ja idästä. Se, ettei yhteiskunta tunne hengellisiä juuriaan, on vastaavaa kuin jättää huomioimatta valtameren syvät virtaukset ja keskittyy vain pintaväreisiin...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#16

Juu, ei mullakaan ole esittää minkäänlaista näyttöä siitä että rukous auttaisi, rukoiltiinpa sitten jumalaa, allahia tai suurta kurpitsaa, kukin himojensa mukaan.

Niinpä maailma on siitä rukouksista huolimatta muuttunut hitaasti mutta varmasti turvallisemmaksi, paremmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi paikaksi vuosien ja vuosikymmenten saatossa, vaikka uskon miehet yrittävät aika ajoin sellaista kehitystä estää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Todellakin Eurooppa on saamassa sen, mitä se on tilannut. Samansuuntainen kehitys tapahtuu USA:ssa.

Kristinuskon kulmakivistä ja peruspilareista luopuminen johtaa ajan myötä järjestelmän sortumiseen. Nykyisen arvotyhjiön tilalle virtaa Eurooppaan uutta verta, joka ei pitkän päälle uskottomia säästä.

Jokainen vähänkin aikaansa seuraava näkee tuon tuhoisan virtauksen voimistuvan ja tuovan tullessaan sekasortoa.

Vain YKSI voi pelastaa. Ja Hän on Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika.

Toimituksen poiminnat