Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

Aaltovoimaloista energiaratkaisu hirmumyrskyalttiille Karibian saaristolle?

  • Aaltovoimaloista energiaratkaisu hirmumyrskyalttiille Karibian saaristolle?


Menneenä päivänä on uutisoitu suomalaisen aaltovoimakehittäjän AW-Energyn ensimmäisen kaupallisen hankkeen käynnistymisestä surffiparatiisissa Portugalin Penichessä. AW-Energy on aikaisemmin saanut tuekseen teknologiakonserni Wärtsilän, joka alkaa toimittamaan em. aaltovoimaloita maailmalle.

Samaisessa uutisessa mainitaan miten lupaavia markkinoita on mm. Amerikan mantereiden länsirannikoilla. Tästä väistämättä tuleekin mieleen, miten hirmumyrsky Maria laittoi hiljan "päreiksi" koko Puerto Ricon sähkönjakelun.

Näillä (hirmu)myrskyherkillä alueilla kestävää kehitystä energiantuotannon alalla voisi todella olla infrastruktuuri, joka on turvassa valtameren pinnan alla.

Donald Trump on esittämässä 29 miljardin dollarin avustuspakettia pelkästään Marian runtelemalle Puerto Ricolle.

Nythän näiden suomalaisten toimijoiden kannattaisi olla tarjoamassa uusia energiaratkaisuja - ehkäpä myös PR-mielessäkin. 

Aika näyttää, olisiko hyvä diili.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joskus nähnyt vertailun, että aaltovoimalan sähkö on sieltä kalleimsta päästä, kun tuulivoimalan sähkö on suhteellisen halpaa. Pätkittäistä toki, vaan ei se aaltovoimalakaan varmaan tuota sähköä kysyntään reagoivasti.
(Sitten luin linkin, niinhän sielläkin sanottiin)

Olettaisi kylläkin, että jos aaltovoimala on täysin sukelluksissa, se kestää hurrikaanit paremmin kuin tuulivoimalat. Vaan sitten kun on puut pitkin sähkölinjoja, niin onko siitä apua?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Nythän nuo paikalliset sähkölinjat, tolppiin vedetyt, ovat uutiskuvien mukaan päreinä... joten maakaapeleilla olisi tilausta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No sitten. Siis sellainen rannikko, mihin mainingit tulevat miltei aina ja maakaapelit. Asutuksenkin pitänee olla betonia vähintäänkin perustuksiltaan, ettei tule pahoja oikosulkuja, kuten talojen lähtiessä lentoon voisi tulla.

Perinteinen rakennustapa noilla myrskyalueilla on usein tarkoituksella hutera tai kevyt. Rakennetaan sitten uusi, kun vanhan on myrksy vienyt. Tässä on sitten sen sähkön kanssa ehkä jo vähän ongelmaa. Ehkä jopa isompaa, jos verkkossa säilyy virta.

Ei se minulta ole pois, jos Wärtsilä saa aaltovoimalansa kaupaksi, pikemminkin päinvastoin.

Toimituksen poiminnat