Petteri Pietikäinen Puhun - siis vaikutan.

"Pelastakaa sotamies Enbuske!"

  • "Pelastakaa sotamies Enbuske!"

Median monitoimi-mies - vai pitäisikö sanoa peräti "-taistelija" - Tuomas Enbuske kutsuu kolumninsa (IL 5.4.2019) lukijoita rukoilemaan häntä uskoon. Hän kutsuu myös itseään "kiilusilmäiseksi ateistiksi", joka ilmeisesti on päätynyt ajattelussaan toteamaan ateismin suurjumalan "Tyhjyyden"- tyhjyydeksi - niinkuin vanha kansakin on todennut: "Tyhjän saa pyytämättäkin."

Mutta miten me uskovat kolumnin lukijat saisimme epäilevän Tuomaan löytämään Jumalan tässä elämän suuressa D-dayssa pimeyttä vastaan? Rukoilemalla sitä Oikeaa Jumalaa ottamaan yhteyttä suoraan Tuomakseen? - Kyllä, - mutta miten me kristityt oikein asemoisimme Tuomaan etsinnän hänen kolumninsa perusteella?

Onko hän se sokea Bartimeus, joka Jerikon tien varressa huutaa kovalla äänellä erittäinkin julkisesti: "Jeesus, Daavidin poika, armahda minua!"? (Mark. 10:47)

Tuomas ei kuitenkaan mainitse kolumnissaan Jeesusta kertaakaan, joten me "pelastajat" voimme olettaa, ettei Tuomas ole tietoinen siitä totuudesta, joka apostoli Pietarin suulla tuodaan julki:

"Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu (kuin Jeesus), jossa meidän pitäisi pelastuman." (Apt. 4:12).

Siispä me "pelastajat" - tai ainakin Pelastajan "apumiehet" - joudumme turvautumaan toisenlaiseen strategiaan.

Haavoittunut - kenties halvaantunutkin - sotamies Enbuske pitää nostaa paareihin, jonka jokaiseen kulmaan auttajat tarttuvat (Mark. 2:3) - ja matka kohti "temppeliä", jossa Jeesus majailee, alkaa.

Jeesus on siellä ihmislauman, suoranaisen tungoksen, keskellä... nämä laumat, metelit, filosofiat, ennakkoluulot yms. pitäisi ohittaa - ja päästä suoraan Jeesuksen eteen.

Kantajat keksivät keinon: he kiipeävät katolle ja särkevät tätä "kirkkorakennusta", jotta kulissien takaa ja ohi kaiken epäoleellisen - voidaan löytää todellinen, armollinen Jeesus.

Mitä Jeesus tekee?

"Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: 'Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi'". (Mark. 2:5)

Mitä Tuomas vastaa...?

Se riippuu ihan Tuomaksesta.

Kuva: IL 5.4.2019
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jos blogisti aloittaisi kahdeksannen käskynsä noudattamisesta. Embusken blogin kuvituskuva on peräisin maksullisesta kuvapankista ja sen uudelleenjulkaiseminen täällä on tekijänoikeuslain vastaista.

Mitä tulee Embusken kirjoitukseen, se oli monelta osin osuva, mutta sisälsi myös harvinaisen paljon ohareita. Tabujen summa ei ole vakio, eivätkä ateistit usko muita todennäköisemmin muuhun huuhaaseen. Ja ei, alitajuntamme ei luule, että seksi johtaa lapsien syntymiseen. Meidät nyt vain on ohjelmoitu siihen.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Aivan. Nyt se on minun ottamani kuva eikä informatiivisuus kärsinyt...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nämä viihteelliset blogit löytävät lukijansa paremmin Vapaavuorossa.

P.S. Kaikkivaltias Jumala on luonut Tuomas Enbusken juuri sellaiseksi kuin hän on ja yksikään hiuskarva ei Hänen tietämättän Tuomaksen hiuksista ole irronnut tai irtoa.

Ulkopuolisen ihmisen on turha puuttua Jumalan suunnitelmiin Tuomas Enbusken suhteen.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Kun ei se Tuomaskaan kirjoittanut Vapaavuoroon, miksi minunkaan pitäisi...?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

...ja viihteellisyyskin on näennäistä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Mutta auttaisiko Enbuskeakaan rukous, vai ehkä loitsu tai kirous...?

Jodenkin sotaveteraanien sotarepuissa oli pienet rukousmallivihkoset-niin onnistuneen, kuin persiilleenkin menneen offensiivin varalle, MUTTA auttoiko sittenkään mitään "torjuntavoittoon?"

Eduskunnan lukuisten harrastuspiirien-ja kerhojen joukossa on myös jonkinmoinen
"hartaus-ja rukouspiiri, joka oli mm. kristillesten kanssa järjestämässä ja osallistumassa "Suomen kansaliseen rukousaamiaiseen."
- Kansalaisille on kuitenkin jäänyt epäselväksi minkä kaiken puolesta kansallisella rukousaamiaisella rukoiltiin...?
...Sote ja hallitus ainakin meni nurin ja kaadettiin vaikka hallituksessakin on mm. vanhalestojen rauhansanalainen pääministeri ja ulkoministerinä sinisissä kovinkin uskonnolliseksi heittäytynyt, katolinen, kansainvälistenkin rukousaamiaisten mies. Timo Soini.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Rukouksista, loitsuista ja kirouksista, osa 2.

Seurakunnat lähestyvät mm. vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen tavoin innokkaasti kouluja ja nuoria koululaisia.

Tampereella aikanaan "Seurakuntien koulupalvelu(?!)" lähestyi ala-asteita uusilla rukousmalleilla, joissa oli kiitosrukoukset mm. perheen uuden, kiiltävän auton, sekä hyvän lauluäänen puolesta.
- Huonomman lauluäänen omaavia tosin lohduteltiin, että taivaassa sitten laulamme kaikki hienolla, taivaallisella äänellä.

Mahtoiko olla kirkkohallitus vai mikä joka laati rukousmallit myös työttömille,
uuden työpaikan löytymiseksi.
- Mahtoiko näkyä-tosin vähän pitemmällä viiveellä Sipilä hallituksen työllistymistilastoissakin, vai oliko pelkästään hyvän talouskehityksen ja/tai porvarihallituksen ansiota...mene ja tiedä...?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"...viihteelliset blogit Vapaavuoroon."

500 vuotta tarkalleen "uskosta pelastuminen eli vanhurskautuminen" oli Euroopan poliittisen kentän kuumia kysymyksiä: anekauppa, jolla rahoitettiin katolisen ja yhtenäisen Euroopan erilaisia hankkeita, ei pääasiallisesti kansaa kiinnostanut.

Silloin tämä keskustelu oli todellisessa Puheenvuorossa.

Tohtori Martti Luther osasi sanoittaa pelastussanoman tuolle ajalle ynnä käytti tehokkaasti sanoman jakeluun aikansa "internettiä", kirjapainotaitoa.

Tänä päivänä ihmisille tuntuu riittävän kirkollisveron maksu autuuskysymyksen ratkaisuun, joten olemmehan taas palanneet lähtöpisteeseen...

Toimituksen poiminnat